Färdighetsprov Musikproduktionsprogrammet
För att kunna antas till Musikproduktionsprogrammet måste du ha grundläggande behörighet och godkända resultat på färdighetsprov, vilket består av 2 delprov. Delprov 1 innebär att du ska skicka in två arbetsprover inklusive dokumentation.
Delprov 2 innebär att du ska genomföra ett praktiskt prov i musikproduktion med givna förutsättningar på utsatt tid. Detta prov kan genomföras på distans eller på plats på Muskhögskolan Ingesund.
Färdighetsproven till Musikproduktionsprogrammet består av 2 delprov. Du måste ha godkänt på delprov 1 för att kallas till delprov 2. Båda delproven måste vara godkända för att du ska uppfylla kraven för särskild behörighet.
Utbildningen kräver också att du har uppfyllt kraven för grundläggande behörighet. Om det finns fler behöriga sökande än platser på utbildningen, sker urvalet utifrån det samlade poängresultatet för delprov 1 och 2.
Delprov 1: Inlämning av arbetsprover
Du gör först en ansökan på antagning.se. Efter du gjort din ansökan kommer vi inom kort att skicka ett mail till dig med länk till ett inlämningsformulär, det är därför viktigt att du har rätt angiven mejladress i samband med din ansökan. Mailutskicken är inte automatiserade utan sker genom manuell hantering och kommer därför vanligen nästa arbetsdag. Utskicket sker från mprantagning.mhi@kau.se så se till att mejl från denna adress släpps genom eventuella spamfilter.
Delprov 1 innebär att du ska skicka in två arbetsprover inklusive dokumentation.
Delprovet är både behörighets- och urvalsgrundande.
Arbetsprover inklusive dokumentation:
- Två ljudfiler där du presenterar egna musikproduktioner. Filerna ska vara i formatet Mp3 eller AAC.
- Minst en av filerna ska bestå av egenkomponerat material.
- Minst en av filerna ska innehålla en sångstämma med text (det måste inte vara du själv som sjunger)
Du ska också fylla i ett formulär, som dokumentation över din och eventuellt andras roll i respektive musikproduktion utifrån komposition, arrangering, musicerande, ljudinspelning och mix. En referensperson, som kan styrka din del i produktionen, skall också anges i formuläret. Länken till formuläret får du alltså via mejl så snart vi kan efter du gjort en ansökan på antagning.se.
Bedömning
Bedömargruppen består av minst två lärare i musikproduktion. Dessutom är en studentrepresentant närvarande för att bevaka processen och rättssäkerheten.
De två inskickade arbetsproverna bedöms var för sig utifrån två kriterier; komposition och arrangering respektive ljudteknisk kvalitet.
Varje kriterium bedöms med 0-3 poäng i respektive musikproduktion.
För godkänt delprov 1 krävs fyra poäng, fördelat på minst ett poäng per kriterium i båda arbetsproverna.
Dokumentationen ligger till grund för att bedömargruppen ska kunna förstå din roll i de inskickade arbetsproverna. Dokumentationen bedöms alltså inte i sig själv.
Alla med godkänt resultat i delprov 1 kallas till delprov 2.
I samband med kallelsen till delprov 2, ber vi dig ange vilket musikprogram du önskar använda i delprov 2.
Delprov 2: Praktiskt prov i musikproduktion
Provbeskrivning
Delprov 2 innebär att du i vecka 21 skall genomföra ett praktiskt prov i musikproduktion. Detta prov kommer att kunna genomföras antingen online övervakad över zoom eller på plats på Musikhögskolan Ingesund. Mer exakt info och val av genomförande görs när du blir kallad efter godkänt delprov 1.
Delprovet är både behörighets- och urvalsgrundande.
Praktiskt prov i musikproduktion:
Under 1h och 45 minuter skall du med utgångspunkt i några givna ljudklipp skapa en musikproduktion. Du kommer att få ett förinspelat sångspår samt ett antal korta ljudklipp innehållande ackordsinstrument. Sångspåret ger grunden för musikproduktionen och ska behållas musikaliskt och formmässigt intakt, får inte göras om, klippas sönder, pitchas om eller på andra sätt förändras mer än att poleras upp ljudtekniskt. Till sångspåret ska du välja ut och placera de andra obligatoriska ljudklippen där de låter bra ihop med sången. Efter detta obligatoriska moment får du helt fritt bygga vidare på produktionen med de instrument och andra musikaliska element du själv önskar, använda ljudtekniska effekter och mixa för att få en så färdig och välljudande produktion du hinner inom givna tiden.
I kallelsen till delprov 2 kommer vi be dig ange vilket program för musikproduktion du önskar använda vid provtillfället. Vid genomförande på Musikhögskolan Ingesund kan vi i skrivande stund erbjuda följande program för musikproduktion att genomföra provet med på skolans datorer; Logic, Ableton Live, FL studio och Pro Tools. På egen dator är du välkommen att genomföra provet i vilket program du än önskar.
Bedömning
Bedömargruppen består av minst två lärare i musikproduktion. Dessutom är en studentrepresentant närvarande för att bevaka processen och rättssäkerheten.
Musikproduktionen bedöms utifrån fyra kriterier; arrangemang, musikalisk insats, ljudteknisk kvalitet och helhetsintryck.
Varje kriterium bedöms med 0-3 poäng. För godkänt delprov 2 krävs fyra poäng, fördelat på minst ett poäng per kriterium. Om det finns fler behöriga sökande än platser på utbildningen, sker urvalet utifrån det samlade poängresultatet för delprov 1 och 2. Du kan maximalt få 12 poäng i delprov 2.
Provresultat
Resultatet från delprov 1 meddelas via mejl. Alla med godkänt resultat i delprov 1 kallas till delprov 2.
Resultatet från delprov 2 meddelas via mejl och visar om du är godkänd och därmed har uppfyllt kravet om särskild behörighet eller om du är icke godkänd och därmed inte uppfyllt kravet om särskild behörighet.
Meddelandet innehåller också det samlade poängresultatet för delprov 1 och 2, vilket ligger till grund för urval, samt en beskrivning av gällande antagningsrutiner.
FUNKTIONSNEDSÄTTNING
Om du har en dokumenterad funktionsvariation som dyslexi, nedsatt syn eller hörsel, fysiska funktionsnedsättningar eller liknande har du möjlighet att få stöd i samband med färdighetsproven. Hjälpen är anpassad till dina behov och avgörs i samråd med dig. För att få adekvat stöd måste du därför i samband med ansökan anmäla dina eventuella behov till oss. Du hittar kontaktinformation i högerspalten på en här sidan.