Wednesday 7 November, 14:15-16:00, room: 3A340. Research presentations by new doctoral students at the CRS graduate school: Johanna Tangnäs - Political Science Sofia Billebo - Human Geography Michaela Padden - Political ScienceWelcome!   Information The Centre for Regional Studies Centre coordinator, Sigrid Josefsson Telephone: 054-700 1101 E-mail: sigrid.josefsson@kau.se
Research presentations from different disciplines, followed by discussions on the theme, Gender/Queer, connected to the CRS research programme. Wibke Straube - Gender Studies Silke Reeploeg - History Cecilia Möller- Human Geography More names will be added! Welcome!   Information The Centre for Regional Studies Centre coordinator, Sigrid Josefsson Telephone: 054-700 1101 E-mail: sigrid.josefsson@kau.se
CRS and CGF presents: "Women in Academia" - Perspectives from Swedish early career women academics Natasha Webster, Human Geography, Stockholm University.Wednesday 5 September, 13:15-15:00. Room: 3A340 Welcome!   Information Centre for Regional Studies Centre coordinator, Sigrid Josefsson Telephone: 054-700 1101 E-mail: sigrid.josefsson@kau.se
Ale Möller Band, Jonas Knutsson, Sten Källman, Mattias Pérez tillsammans med studenter från Musikhögskolan Ingesund & Ingesunds folkhögskola. En gigantisk manifestation, en konsert, en examination som avslutar kursen Borderless Musical Encounter där scenen är fylld av medverkande i ett fullständigt gränslöst möte. Entré: 150 kr | Pensionär 120 kr | Ungdom t. o. m. 19 år samt studenter (leg) 80 kr | Barn t. o. m. 12 år fri entré Förköp: Sveders Herr i Arvika 0570-109 17.
Välkommen till en föreläsning om studieteknik! Hur mycket tid skulle du spara om du läste dubbelt så fort? Vad skulle du kunna göra om du mindes dubbelt så mycket? När skulle det löna sig att kunna tänka mer kreativt? Alla behöver vi lära oss – på jobbet, i skolan och till vardags. Varje dag möter vi ny kunskap, och behovet av effektiva metoder för ständig inlärning har aldrig varit större. Björn Liljeqvist vd på Braingain ger dig tips om hur du kan studera och hämta in kunskap effektivare.
Tonje Grahn ska presentera och delta i panel på Vattenforum i Almedalen den 3 juli. Seminariet heter "Ger regeringens klimatstrategi tillräckliga verktyg för en klimatanpassning av samhället?"   http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/53553
Diskussionsforum; Minskade klimatrisker i framtidens bebyggelse och boende, Länsförsäkringar Jönköping. Mer information kommer.
Fredagen den 9 november försvarar Monika Rydstedt Nyman sin avhandling. Hon är industridoktorand från Trafikverket och del av forskarskolan inom CNDS. Hon har en master i samhällelig riskhantering från SARIS programmet och innan dess en master i arbetsvetenskap. Hennes forskningsinriktning är lärande från naturolyckor.
Prenumerera på