Nyhetsarkiv för "Student"

2019-02-13
Det säger Clary Krekula, professor i sociologi, vid Karlstads universitet. Hon forskar om åldrande, jämställdhet och organisationer. Den 20 februari berättar hon om sin forskning i seminarieserien Möt en forskare, som är öppen för allmänheten. - När vi pratar om äldre pratar vi ofta om äldreomsorg, inget mer, men åldrande är mycket mer. Jag skulle gärna se att äldreomsorg är en del av äldrepolitiken, men inte allt, säger Clary Krekula.
2019-02-12
Utbildning för hållbar utveckling för elever i grund- och gymnasieskolan är en viktig del av kunskapsöverföringen över hela världen och har varit det i två decennier. Syftet är att stärka kompetensen och få människor att agera för en hållbar utveckling.
2019-02-11
Över 120 monterplatser har skapats för att studenter ska få träffa så många arbetsgivare som möjligt på Karlstads universitets jobbmässa den 13 februari. För att matchningen mellan studenter och arbetsgivare ska bli ännu bättre har utställarna i år angett vilka globala hållbarhetsmål de fokuserar på. - Många studenter, som framtida arbetstagare, vill få en tydlig bild av utställarnas arbete med hållbarhet.
2019-02-11
Treklöverns bedömargrupp för kluster fem, kriminologi och psykologi, har i dagarna genomfört ett platsbesök hos fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap vid Karlstads universitet. Vid Karlstads universitet berörs ämnet psykologi och under hösten har ämnet arbetat med sin självvärdering, som tillsammans med självständiga studentarbeten är grunden för granskningsarbetet.
2019-02-01
Igår avslutades tre dagar av utbildningsutvärdering då Treklöverns bedömargrupp för kemi, biologi och miljövetenskap, Kluster 12, gjort platsbesök på Linnéuniversitet och Fakulteten för hälsa- och liv. Besöket som var i Kalmar var den tredje delen av utvärderingen där rapporten beräknas bli klar i slutet av vårterminen. - Besöket omfattar en serie av kortare möten där personal och studenter som representerar utbildningarna intervjuas separat.
2019-01-31
Poddpjäser som förhöjer lyssnarens upplevelse genom interaktiva effekter. Det har blivit verklighet genom ett samarbete mellan dramatikern Amanda Fromell och datateknikstudenter vid Karlstads universitet.
2019-01-31
Nu har starten gått för kvalitetsgranskningen av utbildningar för examina inom juridik, rättsvetenskap och skatterätt. Granskningen är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Mittuniversitetet och Karlstads universitet, där Karlstad är samordnare för området. Kvalitetsgranskningen görs inom Treklöversamarbetet och är ett sätt för lärosätena att regelbundet granska de utbildningar som inte utvärderas av Universitetskanslersämbetet.
2019-01-30
Den 15 januari var det upptaktsmöte för att kvalitetsgranska kluster tre inom Treklövern. De ämnen som ingår är sociologi, arbetsvetenskap, genusvetenskap samt ledarskap och organisation. Nästa steg är att respektive lärosäte arbetar vidare med sina självvärderingar. Karlstads universitet tittar närmare på sociologi, arbetsvetenskap och genusvetenskap.
2019-01-29
Examina på olika nivåer inom svenska språket, svenska som andraspråk, litteraturvetenskap, kreativt skrivande, konst- och bildvetenskap, musikvetenskap och filmvetenskap som nu ska utvärderas inom Treklövern - ett samarbete mellan Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet.
2019-01-24
Redan dagen efter att Matilda Ernkrans utsetts till ny minister för högre utbildning och forskning träffade hon rektorerna för landets högskolor och universitet. Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet passade på att bjuda in henne till universitetet. - Matilda Ernkrans och jag satt vid samma bord på kvällen. Det kändes som ett bra möte med ministern.
2018-12-19

Kårhuset avvecklas

Nyheter » 2018-12-19
Under tisdagskvällen hade Kårhuset i Karlstad AB bolagsstämma och beslutade att avveckla kårhuset. Den främsta anledningen är att verksamhetens bokslut visade ett minusresultat. Aktiebolaget Kårhuset i Karlstads AB startades 2014 och har sedan oktober 2017 drivit kårhuset.
2018-12-19
Elitidrottsuniversitetet vid Karlstads universitet tar varje år emot cirka 30 studenter som tänkt satsa på sin idrott på elitnivå samtidigt som de skaffar sig en utbildning. Elitidrottsuniversitetet utgör på så sätt en plantskola för kommande stjärnor som ska representera Sveriges färger i olika mästerskap. Inte minst i OS. Sveriges olympiska kommitté, SOK, är väl medvetna om det och gör jämna besök i Karlstad. Det är inte lätt att satsa på en idrottskarriär.
2018-12-18
Den 22 januari är det 20 år sedan vi blev Karlstads universitet. För att fira 20-åringen bjuds alla studenter in till en firareftermiddag med program i aulan och efterföljande tårtkalas. Höjdpunkt? Clara Henry kommer på besök! Tag plats i Aula Magna den 22 januari klockan 13.00 och lyssna först till prorektor Thomas Blom och sedan på ett samtal mellan 1999 års ordförande och nuvarande ordförande för Karlstad Studentkår.
2018-12-17

Magisk konst i vintermörkret

Nyheter » 2018-12-17
I fredags kväll hölls den årliga föreställningen Eldkonst på Sandgrundsudden i Karlstad, skapad av studenter vid Karlstads universitet. Vinterkvällen bjöd på nyskapad konst i flera former: danser, musik, en ljusinstallation, eldjonglering och flera brinnande konstverk. Årets tema var ”Att göra någonting av ingenting”. Kvällen inleddes med en föreläsning på Värmlands museum med Kristian Petrov, docent i idéhistoria och lektor i kulturstudier vid Karlstads universitet.
2018-12-11
För ett 20-tal av sjundeklassarna på Frödingskolan i Karlstad blev det traditionella pepparkaksbaket mer än förberedelser inför julen – det blev ett inspirerande tillfälle med sin mentor. - Ungdomarna är väldigt stolta över sin mentor.
2018-12-07
Efter att Karlstad kommun givit klartecken för ett moskébygge i stadsdelen Rud har det varit en het debatt kring frågan. Störst fokus har det varit kring hur religionsfriheten i Sverige ska förstås och vems rättigheter som är viktigast. Men hur ska den då tolkas?
2018-12-07
För tredje året i rad arrangerade Handelshögskolan Sustainability Day - en dag då hållbarhetsfrågor sätts extra mycket i fokus. Eftermiddagen den tredje december ägnades åt några exempel på hur FN:s globala mål för ett hållbart liv på jorden kan omsättas i praktiskt hanterbara nya vanor för organisation, företag och individ. Sustainability Day inleddes med en högtidlig trumpetfanfar av Gustav Stenseke, doktorand i juridik vid Handelshögskolan.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Student"