Nyheter

 • 2019-09-20

  Erfaren vd är Årets alumn på Karlstads universitet

  Han har hela 24 års erfarenhet av att vara vd inom olika stora svenska bolag, som Svenska spel, ICA-banken, Ticket och SEB-finans. Lennart Käll vill inspirera studenter att skapa nätverk, visa mod och skapa sina egna unika möjligheter. Idag mottog han utmärkelsen Årets alumn 2019, av rektor Johan Sterte, i Aula Magna på Karlstads universitet.

  – Jag blev fantastiskt glad när Karlstads universitet ringde. Jag känner mig ödmjuk, stolt och glad över att bli Årets alumn. Det känns väldigt hedrande, säger Lennart Käll.

  Lennart Käll är civilekonom och tog sin examen vid dåvarande Högskolan i Karlstad 1982. Han är alumn vid Handelshögskolan på Karlstads universitet. Som student engagerade han sig i kåren och i idrottsföreningen, samtidigt som han satsade på studierna och på att bygga nätverk för framtiden.

 • 2019-09-20

  Middag med SNITS dukade för goda kontakter

  Årets SNITS-middag på Karlstads universitet var mer än fullbokad, men så fanns också en anställning i IT-branschen på bordet. En anrättning som fick det att vattnas i munnen på både företag och studenter.

  Den 19 september kom 130 studenter från universitetets olika IT-utbildningar för att bekanta sig med representanter från elva av Karlstads företag i branschen. Och enligt arrangörerna hade gärna några till kommit om det bara funnits plats.

  För även om det för en del studenter bara var en första kontakt med branschen är förutsättningarna glasklara: SNITS, samverkan näringsliv och IT-studenter, resulterar i jobb. Den årliga SNITS-middagen är en kick off för en rad andra aktiviteter som sedan följer under läsåret.

 • 2019-09-20

  Prisas för sitt arbete för ett grönare samhälle

  Lars Järnström, professor i bestrykningsteknik vid Karlstads universitet, tilldelades Paper Province Award 2019. Han får priset för sitt mångåriga arbete med att bygga upp en stor forskningsmiljö inom fiberbaserade processer och produkter.

  Anna Jonhed från Miller Graphics var med i juryn och hon tillkännagav vinnaren under högtidliga former på Paper Province 20-årsjubileum.

  - Under Lars ledning har många studenter fått skolning och doktorander lotsats fram inom det skogsindustriella fältet. Flera av de doktorander han handlett återfinns nu på ansvarsfyllda positioner inom skogsindustrin och angränsande sektorer, sa Anna Jonhed.

 • 2019-09-19

  Är du Karlstads bästa programmerare?

  Anta utmaningen och anmäl dig till årets upplaga av Karlstadsmästerskapen i programmering den 5 oktober. Tävlingen sker i lag med upp till tre deltagare, som på fem timmar ska lösa ett dussin programmeringsuppgifter. Studenter, anställda, företagare - alla är välkomna att tävla om titeln som Karlstads bästa programmerare!

  Det lag som löser flest uppgifter korrekt vinner, och om flera lag löst lika många uppgifter vinner laget med kortast totaltid. En bra lagsammansättning består av en problemlösare, en kodare, och en matematiker, där alla bidrar till ett vinnande lag.

 • 2019-09-19

  Enklare för studenter att boka anpassad tenta

  Studenter med en dokumenterad funktionsnedsättning kan få särskilt pedagogiskt stöd beviljat för att genomföra sina studier. Det kan till exempel handla om anpassade tentamensformer, som längre skrivtid eller ett eget rum vid tenta. Nu är det enklare för dessa studenter att anmäla sig och boka anpassning till en tenta. Förbättringen är utvecklad inom projektet Rethink: Kau på Karlstads universitet.

  - Just att anmäla sig till tenta har varit krångligare för studenter med funktionsnedsättning än för andra studenter, och det är ju fel, säger Carolina Björn, projektledare vid Karlstads universitet.

  Projektet Rethink: Kau på Karlstads universitet är en unik satsning på breddat deltagande som hittar, utvecklar och verklighetstestar digitala verktyg som ger studenter bättre förutsättningar att genomföra sin utbildning. Syftet att alla studenter ska ha samma möjligheter att lyckas med sina studier.

 • 2019-09-17

  Årets föreläsare klara för Handelshögskolans dag

  Handelshögskolans dag torsdag den 7 november blir både ett 10-års kalas och en inspirerande kunskapsdag. Årets föreläsare är Micael Dahlen, professor i ekonomi, Katarina Blom, psykolog och "klimatångestdoktorn" Helén Williams.

  Handelshögskolan vid Karlstads universitet firar 10-års jubileum i år. Därför blir Handelshögskolans dag 2019 både ett firande och en dag för inspiration och kunskap. Temat är "The responsible business school".

@KAU

Erfaren vd är Årets alumn på Karlstads universitet: https://t.co/jyaYb5zxNT