Meny

Förskollärare och grundlärare, campus eller distans via lärcentrum

Förskollärarprogrammet och Grundlärarprogrammet (förskoleklass och årskurs 1-3 alternativt årskurs 4-6) ges både på campus och som utbildning kopplad till lärcentrum. När du läser vid ett lärcentrum tillhör du en grupp som deltar i schemalagda telebildsändningar och studiegruppsarbeten på ditt lärcentrum en eller flera gånger i veckan. Det ingår obligatoriska närträffar på Karlstads universitet tre-fyra gånger per termin.

Väljer du att studera på distans söker du till utbildningen genom att välja vilket lärcentrum du vill tillhöra. Karlstads universitet har tio lärcentrum kopplat till utbildningen, alla ligger i Mellansverige. Som distansstudent får du delta i telebildssändningar och studiegruppsarbeten på valt lärcentrum en eller flera gånger i veckan. För att kunna delta i undervisning och studiegruppsarbeten under veckans gång måste du bo i samma kommun som det lärcentrum du valt, eller på pendelavstånd. Du kommer att bli inbjuden till ditt lärcentrum innan själva programmet startar så att du kan bekanta dig med lokalerna och personalen.

All lärarutbildning vid Karlstads universitet använder sig av utbildningsplattformen It’s Learning. Du får en introduktion och genomgång av plattformen vid programstarten.

 

Vill du veta mer? Titta på vår film eller läs mer till höger.

.