Meny

Studentkåren och föreningar

Studentkåren finns för att hjälpa dig under din studietid. Du kan fråga om råd och få hjälp och stöd kring sånt som rör utbildningen eller studentlivet i stort. Du kan även engagera dig i en rad olika studentföreningar.

Studentkåren

Studentkåren är studenternas gemensamma röst i dialogen med universitetet, kommunen och andra organisationer. Representanter från studentkåren deltar i allt från programråd och fakultetsnämnder till universitetsstyrelsen.

Ett medlemskap kostar bara 250 kronor per år eller 150 kronor per termin och innebär både trygghet och ett bättre studentliv. Du får dessutom tillgång till en mängd rabatter och fina erbjudanden. Du kan även själv vara med och påverka din utbildning och studiesituation genom att engagera dig i studentkåren. Det ger dig erfarenheter och meriter som du har nytta av senare i arbetslivet.

Du hittar Studentkårens expedition bredvid Transformum i rum 1A 314.

Studentföreningar

Vid Karlstads universitet finns flera studentföreningar som du kan engagera dig i. Förutom alla våra utbildningsföreningar finns även flera intresseföreningar. Varför inte börja sjunga i någon av våra studentkörer? Vi har både en manskör, CMB, och en damkör, Söt Likör. Vi har även föreningar för dig som vill engagera dig i miljöfrågor, mänskliga rättigheter, politik och mycket mera. Det finns också en idrottsförening som heter KAUIF.

KAUIF

Är du sugen på att träna under studietiden erbjuder Karlstads universitets Idrottsförening, KAUIF, en stor bredd av olika aktiviteter och sporter till ett förmånligt pris. Träning erbjuds på alla nivåer. För tillfället finns aktiviteter inom exempelvis  styrka, crossfit, spinning, dans, step, puls och box samt olika bollsporter såsom fotboll, innebandy, lacrosse, vollyboll och basket. Till KAUIF är alla välkomna.

KAUIF erbjuder även massage till förmånliga priser.