Meny

Checklista

Som ny student är den en hel del som behöver fixas - både innan terminsstart och när du väl är på plats på universitetet. Här är en checklista som hjälper dig att komma ihåg det mesta som ska göras innan du kommer hit. 

Tacka ja till din plats
Du måste tacka ja till det program och/eller den kurs som du är antagen till. Detta gör du via

Sök bostad
I Karlstad är det lättare än i många andra universitetsstäder att hitta bra boende. Karlstads kommun gör allt för att garantera dig som inte redan bor i kommunen en bostad.

Sök bostadsbidrag
Bostadsbidrag kan vara ett välkommet tillskott i den ibland skrala studentkassan. 

Sök studiemedel
Om du inte redan har gjort det är det hög tid att ansöka om studiemedel hos CSN. All information om vad du behöver veta och göra finns på

Folkbokföring
Om du flyttar för att börja studera ska du folkbokföra dig på din nya adress. Förutom att din post kommer rätt och att din adress stämmer hos organisationer och myndigheter kan du bland annat söka bostadsbidrag och skaffa hemförsäkring. Bara en massa fördelar helt enkelt.

Försäkring
Som student på ett svenskt universitet omfattas du av en allmän personskadeförsäkring. Försäkringen gäller endast under skoltid och under resan mellan din bostad och den plats där du tillbringar skoltiden. Studier hemma eller på stadsbiblioteket omfattas till exempel inte av försäkringen. Därför är det viktigt att du har en privat försäkring.